hvorfor er synlighed i mørket vigtigt? – Ildhu CPH

FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 600 KR. | DAG TIL DAG LEVERING | NEM BETALING MED MOBILEPAY ELLER KORT

hvorfor er synlighed i mørket vigtigt?

Reflekser og stof i stærke farver giver en vis beskyttelse i dagslys. Men i mørket eller under dårlige lysforhold virker de kun, når de udsættes for eksterne lyskilder som f.eks. gadelygter eller billygter. Det er problematisk, for så snart den lyskilde forsvinder, så forsvinder reflekserne, og dem der bærer dem, også.


Nedsætter risikoen for at blive overset med op til 85 %

Brug af reflekser på tøjet, når man bevæger sig udendørs efter solnedgang, er ikke påbudt ved lov i Danmark. Men der er god grund til at huske reflekserne. Ifølge Rådet For Sikker Trafik kan reflekser reducere risikoen for færdselsuheld med 85 %.

Uden refleks er du først synlig på 25-30 meters afstand, mens du med refleks er synlig på 140 meters afstand, når bilen bruger nærlys. Omregnet til sekunder har føreren af bilen 10 sekunder i stedet for 2 sekunder til at reagere. Og det kan være forskellen på liv og død.

 

Gadebelysning skaber falsk tryghed

Mange mennesker tror, ​​at reflekser ikke er nødvendige, når man går i områder med gadelys. Det er forkert. Selvom du ser bilen, ser bilisten dig ikke.

Rent faktisk sker de fleste ulykker i byer, og når folk krydser gaden. Lys fra biler og butiksvinduer konkurrerer om opmærksomheden og gør det svært at se fodgængere uden reflekser (og cyklister uden lys og reflekser på).

Kilder: Trygg Trafik Norge og Epinion undersøgelse foretaget for Børneulykkesfonden og Codan, 2018.

 

Selvlysende paneler på ILDHUs tøj 

Vi har slået os sammen med VizLite® DT, der laver materialer i en højeffektiv glow in the dark teknologi, samt refleks, der sikrer maksimal synlighed. Efter bare 5 minutters dagslys eller 10 minutters lampelys lyser de selvlysende paneler fra VizLite® DT  i op til 8 timer og sikrer at dit barn kan ses på op til 200 meters afstand.

Ud over den særlige selvlysende funktion, er VizLite® DT panelerne på vores tøj også reflekterende og reagerer derfor også som reflekser, når de rammes lys fra f.eks. billygter. Dermed opnår du en ekstra kraftig synlighed, når dit barn er ude i mørket og trafikken.

De selvlysende paneler på Ildhus tøj er naturligvis Standard 100 by OEKO-TEX® certificeret. ( DIN 67510-1:2009 STANDARD 100 by OEKO TEX)

Har du lyst til at vide endnu mere om hvordan VizLite® DT fungerer, så se videoen nedenfor.

Du kan også læse mere på VizLite® DT hjemmeside her.

 

Sådan virker de selvlysende paneler

Du kender sikkert glow in the dark materialer fra de stjerner og figurer du kan købe og sætte på loftet i børnenes værelser. De selvlysende paneler på vores tøj fungerer lidt på samme måde, men de lyser både længere og mere kraftigt end den funktion, du kender fra legetøjet.

De selvlysende paneler på vores tøj lades op af lys udenfor og indenfor. Bare 5 minutters dagslys er nok til at lade striberne helt op og sikre at de lyser (af sig selv) i op til 8 timer. Men striberne lades ikke kun op dagslys, men også indenfor i lampelys lades de op på 10 minutter.

Her kan du se hvor hurtigt opladningen går i forskellige lysforhold:

Lysforhold

Opladningstid

Solskin

5 minutter

Overskyet

5 minutter

Tusmørke

8 minutter

Indendørs lamper

10 minutter

 

Som du kan se lader e selvlysende paneler op i alle lysforhold. Og da de fleste børn veksler mellem at være inde og ude mange gange i løbet af en dag, skal du aldrig være bekymret for om striberne lades op.

  

Ekstra stærke reflekser på ILDHUs tøj

På Ildhu tøj har vi skruet helt op for sikkerheden, ved at sætte ekstra mange reflekser på tøjet. Du er derfor du altid garanteret at dit barn har 360 graders synlighed i vores tøj, når de bevæger sig ud i mørket og i trafikken.

 

Reflekser i høj kvalitet

De reflekser vi bruger på Ildhus tøj er af samme kvalitet som dem der bruges på arbejdstøj. Det betyder at det er reflekser der lever op til de høje krav der stilles til arbejdstøj, både ift. hvor godt de reflekterer lys og slidstyrke.

Reflekserne på vores tøj er fra Viz Reflectives (de samme som laver de selvlysende paneler). Reflekserne bruges primært til arbejdstøj og lever derfor op til de høje krav til synlighed og holdbarhed, der stilles til arbejdsbeklædning. Vi har valgt at bruge stribet refleksbånd, der varmes på stoffet. Det sikrer god bevægelighed og øget komfort, da striberne gør åndbarheden bedre. 

Reflekserne er naturligvis Standard 100 by OEKO-TEX® certificeret. (EN 1149-5:2018, EN ISO 20471:2013+A1:2017, and STANDARD 100 by OEKO-TEX).

Vil du vide mere om Viz Reflectives reflekserne, så kan du læse mere her.

 

selvlysende paneler fra Vizlite

Vi har slået os sammen med VizLite® DT, der laver materialer i en højeffektiv glow in the dark teknologi, samt refleks, der sikrer maksimal synlighed. Efter bare 5 minutters dagslys eller 10 minutters lampelys lyser VizLite® DT striberne på Ildhu tøjet i op til 8 timer og sikrer at dit barn kan ses på op til 200 meters afstand.

Stærke reflekser fra vizlite

Reflekserne på Ildhu tøjet er fra Viz Reflectives (de samme som laver de selvlysende paneler). Reflekserne bruges primært til arbejdstøj og lever derfor op til de høje krav til synlighed og holdbarhed, der stilles til arbejdsbeklædning. Vi har valgt at bruge stribet refleksbånd, der varmes på stoffet. Det sikrer god bevægelighed og øget komfort, da striberne gør åndbarheden bedre. 

Hop ombord

Skab tryghed og sikkerhed omkring dine børn. Bliv en del af vores nyhedsbrev og lad os holde dig løbende opdateret

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Din kurv er desværre tom
Shop nu