Materialer – Ildhu CPH

FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 600 KR. | DAG TIL DAG LEVERING | NEM BETALING MED MOBILEPAY ELLER KORT

Materialer

Forstærket med Cordura®

Ildhu er inspireret af arbejdstøj, da vi mener at børns tøj på mange måder skal leve op til de samme høje krav til slidstyrke og bevægelighed, som arbejdstøj skal. Håndværkere arbejder hårdt, men børn leger hårdt – hele dagen, året rundt. Og det skal tøjet kunne holde til.

På Ildhu termojakken og termobukserne har vi forstærket de mest udsatte steder på tøjet (bl.a. ved albuer og knæ) med Cordura®.

Cordura® er et nylon tekstil der er meget brugt i bl.a. arbejdstøj, hvor det bliver brugt til områder, der er meget udsatte når man arbejder. Det kan f.eks. på knælommer, tommestok lommer eller hængelommer, der alle hver især vil være mere eller mindre udsat for hårdt slid og hyppig brug.

Cordura er væsentligt stærkere end andre typer af stofkvaliteter, og det er dermed ideelt til forstærkning af udsatte områder. For at give dig et par eksempler på materialets slidstyrke, så er det 10 gange stærkere end bomuld, 3 gange stærkere end almindelig polyester og dobbelt så stærkt som almindelig nylon.

Så når du vælger produkter, der indeholder Cordura, har du samtidig truffet et ubevidst valg om en helt unik grad af holdbarhed.

Cordura materialet på Ildhus termojakke og termobukser er naturligvis Standard 100 by OEKO-TEX® certificeret.

Hvis du har lyst til vide endnu mere om Cordura®, kan du læse meget mere her


F120 – åndbart og vandtæt materiale

F120 er navnet på det stof, vi bruger til Ildhus Norly vinterjakken og Norly vinterovertræksbukserne Stoffet er bruges i produktionen af ​​alsidigt og yderst slidstærkt arbejdstøj og er udviklet af Wernerfelt A/S i samarbejde med Viking Rubber.

F120 er Standard 100 by OEKO-TEX® certificeret. Det betyder, at der ikke er nogen skadelige stoffer i produktet, og der kan derfor ikke komme skadelige kemikalier ind på din hud.

Stoffet består af 80% polyester og 20% ​​PU (polyurethan). Polyester er et meget stærkt og åndbart materiale, der findes i mange tøj. PU er som udgangspunkt ikke rigtig åndbar, men den er til gengæld vandtæt. I F120 har man kombineret de to materialers styrker og skabt et tekstilmateriale, der gør tøjet vandtæt, åndbart og meget slidstærkt.

Det betyder at du trygt kan sende dit barn ud i al slags vejr; regn, slud, sne, vind og frostvejr. Ildhu Norly vinterjakken og vinterovertræksbukserne holder barnet varm og tør til både de stillesiddende lege i sandkassen og en sneboldskamp i fuld galop. Og slidstyrken på materialet sikrer at tøjet holder til alle slags lege i mange år. Så når dit barn er vokset ud af tøjet, kan det snildt holde til flere børn. Så giv gerne tøjet et længere liv ved at give det videre til en ven eller sælg det tilbage til os. Så sørger vi for at det kan komme videre til et nyt barn. (link til reuse)


Mange fordele

F120 har en række fordele, som gerne vil fremhæve. Det bliver lidt teknisk, men hvis du har lyst til at dykke ned i detaljerne om stoffets fortræffeligheder, så læs videre nedenfor:

F120 er vandtæt

Dette skyldes laget, der garanterer et vandsøjletryk på op til 8.000 mm før første vask. Og nu bliver det lidt teknisk, men det betyder, at stoffet opfylder EN343-standarden, klasse 3. For at kunne estimere et stofs klasse er det nødvendigt at beregne, hvor meget en meter vandsøjletryk er i Pa (Pascal-enheder). 1.000 mm vandsøjletryk svarer til 10.000 Pa. For at opnå EN343 klasse 3 standarden skal et stof tåle mindst 13.000 Pa.

 

F120 er vindtæt

Et stof, der er vandtæt, er altid vindtæt. Men det er ikke altid tilfældet omvendt. Der er ret meget tøj lavet af vindtætte materialer, som ikke er vandtæt. F120 er ikke certificeret med hensyn til vindtæthed. Stoffets dokumenterede styrke garanterer dog vindtæthed, hvilket gør F120 til et fantastisk stof på mange måder.


F120 er åndbart

Åndbarheden måles i Ret/Pa m2/w, hvilket i bund og grund er en indikation af, hvor meget væske stoffet kan bevæge sig fra "indersiden af ​​tøjet" til ydersiden. En Ret-værdi på > 6 betyder, at stoffet er meget åndbart, mens en værdi på > 20 indikerer meget lav åndbarhed.

F120 opnår en Ret-værdi på >8, hvilket er unikt for et vandtæt stof. Det er derfor muligt at lukke fugt ud af stoffet, mens regn ikke kan trænge igennem.


F120 er slidstærkt

Martindale er en metode, tester og simulerer den naturlige slitage af et tekstil, og dermed bestemmer tekstils slidstyrke. En prøve af stoffet, der skal testes, gnides mod et standard uldstof med en specificeret vægtbelastning. Følgende gælder: Jo højere antal modståede rotationer, jo mere holdbart og bedre er det testede stof.

F120 har en gnidningsmodstand på > 100.000 omdrejninger. Til sammenligning skal møbelstof, som ofte er udsat for jævnt slid igennem flere år, leve op til et krav om 40.000 omdrejninger ifølge Dansk Varefakta Komitee (Dansk institution, der informerer om og kontrollerer materialer).

 

Hop ombord

Skab tryghed og sikkerhed omkring dine børn. Bliv en del af vores nyhedsbrev og lad os holde dig løbende opdateret

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Din kurv er desværre tom
Shop nu